Saturday, December 31, 2011

2012

Assalamualaikum
Hampir semua orang meng-update status. update blog. and tweet pasal 2012. Maklum saje,hari ni hari last untuk tahun 2011. Selamat tinggal 2011. Aku harap kau bahagia dengan 2010. 
Tumblr
Aku masih merindukan saat aku lepak dengan kawan-kawan darjah enam di kantin. Aku juga rindu nak makan nasi goreng dengan geng aku di kantin. Aku hanya merindukan kantin. Mungkin. Bagaimana dengan guru? Hmm,rindu juga. Lama sudah tak buat maths. Ingat lagi ke takk segala formula. Ughh. Pasti menyeksakann untuk ingat semula. Hewhew. 

Masa berputar makin cepat cepat dan cepat. Aku tak sangka esok aku dah jadi fourteen. Tidak! Naik satu angka nampaknya. Eah, aku masih muda lah. Muda lah sangat. 

Aku mengharapkan 2012 menjadi lebih baik daripada tahun ni. Doakan aku menjadi seorang student yang rajin dan bersemangat untuk study. Aku tak pernah score kemahiran hidup. Apelah nasib. Bahagian ert cukup senang. Tapi masuk bahagian teras. Ughh. Damn. Meletup kepala nak menjawab. Aku nak dapat 8A. Final exam? Teruk. Teruk. Tapi syukurlah. 5A's above T^T 

Ibu kata,masa aku jadi budak tahap satu dekat primary school aku rajin sangat sangat nak belajar dan membaca. Aku akui, bangun tidur gosok gigi sarapan dan membaca buku di atas buaian. Rajin bukan? Aku lebih bersemangat nak pergi sekolah. Lagi satu, ibu kata dulu aku seorang budak perempuan yang makan segala jenis sayur. Tapi sekarang? Tak semua. Bendi kubis cendawan tomato .... Aku benci brokoli dan tauge. Heh heh. 

Aku dapat meja belajar baju dan diletakkan di dalam bilik aku yang indah. Memang kena bersemangat untuk belajar lah kan? Hehe. Aku harap, tahun 2012 menjadi lebih baik dari tahun yang sebelumnya. 



No comments: