Wednesday, May 30, 2012

I am who I am

Assalamualaikum
Bright bunnies on a Friday night. 8D 
Homework cakap cuti masih panjang. so, dia suruh aku relax dulu. mana ade homework boleh bercakap *muka troll*. kalau dia bercakap mesti dia dah membebel sebab aku asyik online aje.

Timeline dekat twitter kalau satu hari tiada perkataan crush memang tak sah.
maksud crush bagi pengguna twitterjaya ialah someone yang kita suka tapi secara senyap dan tidak diketahui oleh orang yang kita suka tu. lebih kurang macam secret admirer lah. 
Nowadays teens, memang ada crush. except aku kot. sebab aku dah menyampah dengan crush aku sendiri. perangai dia memang annoying gila lah akhir-akhir ni. no wonderlah aku menyampah dengan dia. Even muka dia handsome, abang mithali and anak ummi mungkin.

Semua orang ada bad habits. including me. banyak sangat bad habits aku ni. pertama, aku malas nak buat house chores bila cuti sekolah. kedua, aku ni kalau buat kerja ganas dan memang akan campak campak. selalu kena tegur dengan ibu, tapi susah nak ubah perangai tu. dan banyak lagi.

bila time P&P dalam kelas and lab, tempat aku memang confirm bersepah. kiri pen, kanan highlight, tepi pencil case, calculator, buku. semua ada. aku kalau sampai lab, beg aku campak aje atas meja. cikgu robiah kalau tengok aku senyum semacam aje. ibu cakap kalau nak berubah jadi lembuttt tu boleh aje. entahlah. aku dah try. susah la.

Now, talking about dress up. well, aku memang jarang hang out dengan kawan. aku selalu pergi melaka dengan ibu. aku rasa happy hang out dengan ibu. nak ape aje dapat, keselamatan terjamin dan kemungkinan untuk ketinggalan bas sangat kecil sebab naik kereta x__x aku dekat rumah sangat poyo. pakai seluar sukan sekolah rendah K, dengan baju besar. keluar rumah aku tukar, t-shirt, seluar track, tudung hitam. boleh dikatan, setiap hari baju yang aku pakai sama warna dengan bekas crush aku -__-

Aku tak reti pakai shawl, tudung bawal pun. bagi aku, shawl dan tudung bawal hanya akan menyusahkan aku. prefer aku pakai tudung sarung, labuh sikit. senang aje nak pakai. jimat 5 minit. aku kalau nak hang fikir 5 kali nak pakai ape. aku hang pun xbawak beg -.-

Kita semua cantik, cuma cara kita tengok di mana letaknya cantik itu berbeza and semua orang ada keistimewaan dan perwatakan yang tersendiri. just be yourself, you'll get the happiness.

You were born to be real, not to be perfect - twitter 

Friday, May 11, 2012

Exams

Assalamualaikum
Chemistry tests, so many feelings. ;A; More likely than not, these emotions are mostly just mine because I care too much, so if this does not apply forgive me for today. >___<;;
Lama aku tak update blog. Yea, i'm too busy with school, house chores and twitter. hehe. kadang-kadang, aku geram jugak dengan pengetua ni. asyik nak buat latihan rumah sukan jea. eh, penatlah. okay, aku dapat khabar angin yg hari ibu haram disambut. semua haram. hari lahir pun kira haram lah ye. takpelah. sebenarnya, hari ibu tu taklah penting mana. sebab kita kena sayang ibu kita hari-hari :)

18 mei ni dah start exams. wish me get straight A's. cuti sekolah nanti aku update. 

Tuesday, May 1, 2012

Hello May

Assalamualaikum
Hari ni first may. Ya Allah, betapa cepatnya masa berjalan. 
Perkara annoying time camping, bila aku baru aje nak masuk toilet sangkut towel. nanti ada orang ketuk pintu then cakap "woi,cepatlah". Eh, siape suruh kau lambat. siapa cepat dia dapat lah.

27-29 April aku camped dekat Kem Pengakap Melaka. Ade majlis penyampaian sijil pengakap raja sekali. nak cuti semester nanti ade camping dekat sungai rambai and bulan 11 tak silap aku ada jambori dekat Selangor. Insya-allah aku pergi.

Yang namanya manusia tu memang ada hati dan perasaan. Bila cakap bab hati dan perasaan ni memang agak sensitive. tapi, ade jugak sesetengah orang yang keras macam batu hatinya. kalau aku lah, tak keras sangat tak terlalu sensitive sangat.

Kalau dah namanya camping, tak payah nak kecoh sangat bab mandi. come on, jangan jadi gedik boleh tak kakak. setakat tak mandi satu hari tu apelah sangat. aku sekali aje mandi. dapat cuci muka, gosok gigi dah kira bersyukur la tu. aku harap, kakak-kakak tu tak pergi lagi camp. buat tekanan jiwa dekat orang lain.
Tumblr_m37yyqwpka1qiaqpmo1_500_large

Alhamdulillah, exam untuk menengah rendah start 21/5. Ya Allah, tinggal 20 hari. Sempat ke? Mathematics punye formula pun tongkang pecah dalam otak ni. aku bukannye malas nak cuci pinggan, lap pinggan, simpan pinggan, sapu lantai, angkat sidai lipat baju. masalahnye, den takde mood. ibu, tolonglah faham.

aku tengah kumpul duit nak beli hadiah untuk 5  ke 8 orang cikgu. cikgu huda, cikgu robiah, teacher puspa, cikgu faridah, cikgu khatijah, cikgu nimarni. aku tengah fikir, nak ke bagi hadiah kat cikgu mohammad? haha. bagi kot. yelah, cikgu math yang palinggg best le katakannn -___-