Monday, June 24, 2013

a lot of dates

hari ni Nisfu Syaa'ban.
I think asking tira for joining me doing solat dhuha tomorrow is a good idea. moreover, tomorrow is a school holiday bcs of the worst haze. haze and haze everywhere.

last saturday, i dont get fresh air even in my house. busuk kot bau asap. i dont understand why permata class still ada. about 1.15 pm, keluar je library macam salji. "macam" tapi best gak kalau kat merlimau ni ada salji muhaha. lol

20/6 - Sport's Day

Yah, im not feeling very well starting from lepas ujian tara and until now. aku rasa ni side effects sebab tak warm up sebelum final ujian tara hari tu. ye ah, lari 100,200,400 dalam masa 1 jam. ahh mss pun tak sewel gini. there's stg wrong w my back. ape benda tah. hari tu pergi buat check up. yknow what handsome kot doktor tu tapi tak sehandsome minho aku ahaha

ok back to de point

bila sports day was around the corner aku dapat sehelai kertas yang menyatakan aku sepatutnya masuk 100,200,400 and baton. my mom not allowed me to take part during the sports day. tapi aku takut kot-kot tahun ni gonna be my last year studying there. ewahh macam yeye je nak pindah next year. aku bukan nak hipokrit tapi memang people put high hopes on me that day. i kept saying "you'll be alright" -_-


islahnafsi:

but you have to - 

so aku decided untuk tetap ambik acara tapi aku cuma ambik 3. alhamdulillah, aku dapat semua emas. tapi satu je benda yang masih menjadi ketidakpuasan hati aku ialah aku yang dapat first place utk 100m tapi orang lain yang dapat medal. hmn cedih. penat ai lari. takpelah, bak kata kak nas "kita banyak medal". dia yang banyak medal sebenornye ngeng 

saps / pta meeting 

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aku taknak parents aku banyak cerita dekat cikgu especially pasal aku ni pemalas. urgh tolonglah aku rasa aku cukup rajin kerana homework aku boleh dikatakan selalu 98% - 100% siap. kerja kursus pon aku antara yg terawal hantar. aku harap trial boleh dapat straight A's. amin insha Allah. 

16/6 - loss


I couldnt imagine how is my life if my mom isnt with me. aku harap kau kuatkan hati kau k kina. Takpe, aku dan diorang sentiasa ada untuk kau. kita kan sahabat. Put trust on Him. And trust my words. Allah is the best planner ever. He knows what is the best for you. Stay strong :) 


Wednesday, June 5, 2013

"Normal la tu"

Memang penat sehari suntuk round satu jusco. dan aku sangat frust sebab aku tak jumpa novel contengan jalanan dekat popular. rasa cam menyesal je taknak pergi mahkota parade, sebab dekat mph jela yang paling senang nak jumpa hlovate. ah, harap je besar popular ni ugh.

lagi satu, aku cadangkan jangan keluar hang out naik bas pada hari rabu dan sabtu. memang macam sardin ayam brand dah dalam bas tu. bukan tu aje, ade la sorang perempuan ni..... dia tak kenal pun lelaki tu tapi bila diorang dah bertegur siap pegang pegang tangan lagi. menyampah lak aku tengok. 

"Qila, nak tegur ke?" Ana cakap ngan aku. "Kalau ikutkan hati memang nak tegur tapi..... mamat tu cam gangster habis. dahlah bas ni sesak takyah ah cari pasal. Benci jelah." Dan itulah selemah-lemah iman. 

Kakak tu pulak senior sekolah aku and ada banyak geng. aku bukan taknak tegur tapi kalau aku tegur pun ahhh sudahlah. aku memang confirm jawapan dia "normal ah.bukan buat ape pun". sedangkan member dia yang pakai pun tudung buat "derrrrrrk" je. 






Memang banyak buku latihan aku beli. Aku harap semuanya terbuat bukan sekadar hangat-hangat tahi ayam sahaja. Haha well aku ni sangat famous dengan perangai "M" aih nasiblah kerja kursus aku semua dah settle. 


lungs breathing

seram dok? kalau nak jadi doktor takleh nervous tgk bende ceni. haha


Saturday, June 1, 2013

Love letter .................

Aku bukan apa. aku cuma nak luahkan segala isi hati yang telah lama terbuku di hati ahh dramik gila. alah tak kesah la kau nak cakap apa. dan, aku rasa sejak akhir-akhir ni nyamuk masuk bilik aku.

senior.

first and foremost, please be rational. you only know the talk but not the same as what you did. you make me disgusted with you. ye, aku tahu kau senior. tapi form 4 je kot. ok ok. I really respect you as my senior. Tapi, bila kau buat salah aku memang kene tegur. i do regardless whether kau junior ke senior ke. hang cakap depa talam dua muka tanpa sebab yang relevan. hakikatnya? fikir la sendiri.

junior.

ye,korang memang hot. masa teacher's day korang punya performance la ye yang paling gempak? yeke? tapi akak rasa performance daripada PK students lagi best. ada ali baba gitu. dik, listen attentively to me. please lend me yr cute ears. ah bajet cam nak bagi speech kat assemble je. ok. umur kita memang tak jauh beza, tapi korang kena and mesti respect form three students and other upper students. kitorang tak kesah pun sebenarnya kalau korang nak kurang ajar, tapi ingat tau, tak mustahil apa yang korang buat kat kitorang akan kena dekat korang balik. well, life cycle kan? who knows. jangan lah keddddddekut sangat nak bagi kitorang pinjam buku teks korang. entah-entah korang pun akan buat benda yang sama next year. korang kan ada peperiksaan pusat. furthermore, sharing is caring and adik sepupu akak pun ada cakap; sharing is good. haha absolutely correct. rasa macam buat summary je.

schoolmates.

mungkin korang kenal aku. especially batch form 3. dah tiga tahun kita sama sekolah takkanlah tak kenal each other. tapi benda ni semua selalu jadi.

yang ni khas untuk girls. aku harap kita semua akan lebih mengerti tentang aurat. buat apa pakai tudung,stokin dan baju singkat? kan lebih cantik pakai baju yang loose. janganlah langgar school rules. kesian pengawas. dan tak elok mencarut. jangan jadikan kata-kata kesat tu macam makanan ruji kita. jangan gedik sangat, tak elok gelak kuat-kuat nak-nak kat perhimpunan. tak manis orang pandang. kan perempuan :)

Ok to guys. Memang ramai lelaki handsome. Ah, rascal. Okay. Aku harap korang tak yah ah skip classes ni semua. korang tak sayang ke kat parents korang, penat kerja 24/7 untuk bayar yuran sekolah,beli baju,etc. hargailah jasa parents korang. takkanlah nak hampakan orang yang dah besarkan kita selama ni. aku malas nak cakap pasal rokok sebab kalau aku kaunseling member aku *lelaki* yang smoking rasa macam cakap dengan batu. no response. ni haaaaa, boleh stop buat bunyi cencorot? tu je. jadilah lelaki sejati.


classmates.

Frankly, aku sayang kelas 3Arif even class kita tu terletak di kawasan yang mengalami pemanasan global yang kritikal sehingga menyebabkan ramai students membawa kipas i mean kipas tangan demi keselamatan sejagat. rasa macam nak buat demonstrasi kat depan bilik pengetua aka guru sivik kesayangan kita untuk mintak pendingin hawa yang lebih. dan team gamelan kita memang forever awesome hahaha.

Thanks for everything that uolls did for me. tolong inform kat cikgu time aku pergi mss. tolong bagitahu homework semua. rehat sama-sama. solat sama-sama. and segalanya together. together-gather lagi syok! eh. korang kena ingat, cikgu hamilah suruh salin karangan yg the best sebab dia nk kita awesome dalam bm. cikgu azizah marah kita sebab markah science banyak turun sebab dia sayangkan kita. well dia kn form teacher. and semua kemarahan dan homework yang banyak adalah tanda sayang. strive for straight A's.


The end. What a long entry.

Itu lah.

Aku tahu homework aku banyak. Dan, aku takboleh buat homework kat meja dapur. refrigerator tu....
asyik panggil aku jeh. ah hiperbola je. aku yang taktahan bila bayangkan makanan kat dapur. 

sebenarnya 

entahlah.

aku memang susah nak dapat A untuk KH. aku pun tak faham kenapa.....

erm kenapa aku tak suka jahitan aku cuma suka masakan dan elektronik.

i prefer to perdagangan from ert hahahaha susah betul aku nak sayang ert ni macam mana aku sayang novel anthem. 

Allah yang kita sembah.></div></a>

















<div id=

yah, aku sentap bila baca gambar ni. yelah, bila dengar azan je bukan nak terus solat boleh pulak switch on tv. bila nk buat solat dhuha, mula la macam - macam alasan. Duh tipisnya iman woi. 

sometimes.

aku tak suka cuti sekolah sebab aku akan bangun pagi untuk solat subuh lambat gila. 

ye,taklah subuh denesorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 

subuh gajah kot. 

hmn 

ok. aku memang tak sabar nak pergi popular. 

the-disney-words:

Love Disney quotes? This blog is just for you!